Jeg har opfundet spiselig kagedej! Ja, måske jeg ikke har opfundet det, men jeg har i hvert fald udviklet en utrolig lækker opskrift på nogle kugler, som smager af kagedej. Hører du til typen, der elsker at spise af den rå kagedej, mens du bager, så er disse kugler lige noget for dig, for de smager vitterlig af kagedej. Der skal ikke bruges mange ingredienser og de kan laves på cirka 5 minutter – men jeg må advare… de er utrolig vanedannende!
Kuglerne kan smages til med fx. kanel, ingefær, lakrids, appelsinskal, gurkemeje, kaffe eller din favoritsmag.
{ COOKIE KUGLER }
15 stk
100 g nødder, fx mandler
100 g havregryn
150 g bløde dadler uden sten
4-5 spsk vand
50 g jordnøddesmør eller mandelsmør
50 g mørk chokolade, 85%, valgfrit
Kom nødder og havregryn i en foodprocessor og blend det til en fin mel – der må gerne være grove stykker af nødder imellem. Kom dadler, nøddesmør og vand i foodprocessoren og blend igen indtil massen har en god klistret konsistens – nu kan du evt. smagen dejen til med forskellige smagsgivere. Hak chokoladen og rør den i dejen. Tril små kugler af dejen og pbevar kuglerne på køl eller frost – de smager bedst, når de er helt kolde.
*****************
Min nye kogebog VEGETAR er netop udkommet, og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.
5 kommentarer
Super lækre!!! og det passer. kh fra en inkarneret dejspiser
Dejligt at høre ;-)
Perfekt!
Rå kagedej er virkelig min favorit del af et bageprojekt!
Samme her :-)
Lavede dem I går, de er så lækre og smager så godt. Jeg kom dog ikke chokolade stykker i.
– og tak for en super blog :)
Chi