Jeg elsker en god chokoladekage – hvem gør ikke det? Denne choko-sag er lidt anderledes end andre chokoladekager, for den indeholder nemlig ikke mel eller alm. sukker, men i stedet masser af god kakao og mørk chokolade. Faktisk kunne denne opskrift godt have fundet sin vej til min næste kogebog “Sunde Søde Sager”, som meget snart er på trapperne – faktisk udkommer den om få uger og kan allerede nu bestilles lige her – oven i købet med en smule rabat. Jeg skal nok holde jer opdateret vedr. min bog… og helt sikkert også trætte jer en smule, for jeg er simpelthen så spændt på denne bog.
Denne chokoladebrownie er en heftig sag – den er rig i smagen og har en guddommelig konsistens, så et lille stykke er rigeligt til at få stillet den søde choko-trang. Jeg bruger ofte rismaltsirup når jeg bager, da jeg synes det smager dejligt, og så har det en meget lille virkning på mit blodsukker. Rismaltsirup er lavet på fermenterede ris, og er en blanding af komplekse kulhydrater, maltose og en smule glukose – det er fruktosefri og man behøver kun en lille smule for at opnå en dejlig sød smag. Rismaltsirup kan købes i helsekostbutikker, men hvis du hellere vil bruge alm. lys sirup til kagen, så kan du sagtens det.
Chokoladebrownie med chokoladefrosting, 6-8 pers.:
125 g mørk chokolade, gerne 75-85%, smeltet
100 g kokosolie, smeltet
165 g rismaltsirup
3 æg, str m
35 g god, mørk kakaopulver
1 tsk pulverkaffe/neskaffe
2 spsk hasselnødder, grofthakkede
Frosting:
200 g mascarpone
2-3 spsk sukrin melis
2-3 spsk god, mørk kakaopulver
1 tsk ren vaniljepulver
Rør den smeltede chokolade sammen med smeltet og afkølet kokosolie. Pisk rismaltsirup og æg godt sammen, og tilsæt chokoladeblandingen. Rør kakaopulver og neskaffe i dejen indtil den er ensartet. Vend grofthakkede hasselnødder i.
Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 minutter – kagen må endelig ikke blive helt gennembagt, da den skal have en dejlig blød konsistens.
Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til – hvis frostingen er for tyk, så tilsæt en lille smule skyr, men pas på den ikke bliver for tynd, for så kan det være svært at dekorere frostingen flot. Fordel forstingen på den afkølede kage, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres og tag den gerne ud 15-20 min før den skal spises. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2-3 dage.
40 kommentarer
Du er en skat, Ditte ;-) Jeg spiser ikke sukker og er én af dem, der fluks skal have fingerne i din nye bog, så snart den er på gaden! Ligesom en kage som denne SKAL afprøves snarligt herhjemme. Jeg elsker din evne til at skabe et smukt univers om dine kreationer – ikke ringere bliver det, når det er en kage som jeg rent faktisk kan lave (og spise..) Tak! :-)
Tak for de søde ord, Anne – hvor er det dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-) Ha’ en dejlig søndag.
Den ser bare super lækker og vildt flot ud :)
Jeg tænkte på, om der er mulighed for, at du på et tidspunkt laver en video med din teknik til at dekorere kagen, så man kan lære at dekorere så flot, som du har gjort her? :)
Mvh Maiken
TAK! Du kan se hvordan man laver roser af frosting lige her: http://copenhagencakes.com/2013/05/14/trin-for-trin-guide-rose-swirl-frosting/ Det er super nemt :-)
Den ser jo simpelthen så indbydende og smuk ud (:
1000 tak, Julie!
Hold nu op nogle fine billeder. Opskriften er blevet bogmærket, og skal helt sikkert prøves af, så snart anledningen (eller chokoladetrangen) byder sig :-)
Tusind tak – kan helt sikkert anbefale at teste kagen :-)
Wow hvor er den bare flot! :d
Mange tak, Signe
Hej Ditte! Kakan ser helt gudomlig ut :-) Har provat många alternativa/naturliga sötningsmedel men aldrig rismaltsirap – den ska jag hålla utkik efter.
1000 tak, Sonja :-) Jeg kan rigtig godt lide rismaltsirup til mine kager. Jeg får masser af inspiration fra Australske Sarah Wilson, som har skrevet en del bøger om sukkerfri livstil – måske du allerede kender hende?
Wow den ser lækker ud!!! Den skal absolut prøves!!! Hvor er de fine tallerkner fra??
Mange tak – min tallerken er fra en keramiker i Stockholm!
Sikke en smuk kage! Og godt tip med rismaltsirup – det må jeg prøve!
/Louise
Mange tak, Louise :-)
Denne chokoladekage ser uimodståelig lækker ud – den skal jeg helt sikker prøve meget snart. Tak for opskriften :-))
Mange tak, Inger – min mor var helt vild med den :-)
Kan man bruge andet olie end kokos olie?? f.eks. rapsolie. :-)
Jeg har ikke prøvet med andet end kokosolie… Jeg bruger kokosolie fordi det bliver hårdt på køl, hvilket bidrager til at kagen bliver fast og nærmest konfekt-agtig :-)
Smuk og Wauv siger jeg bare :))
Er den ligeså god som dine andre chokoladekager (kongekage 1 og 2 og den uden mel)
Ja det må altså bare afprøves.. for jeg kan jo slet ikke lade værre :)
Rismaltsirup købes det i helsekost eller matas eller ??
Rigtig god weekend.
Birgit
ps. mon det er en opskrift fra din nye Sund Søde Sager ??
Den er super god – bare spørg min mor :-) Du kan købe rismaltsirup i helsekostbutikker og Matas. Opskriften er ikke med i min nye bog, da jeg ikke nåede at få den med… desværre.
Det her bliver min weekend-kage. Men Ditte, jeg kan ikke finde ud af det med Sukrin…er det det bedste (naturlige) alternativ til sukker? Kunne man bare erstatte med lidt rørsukker eller? Og så skal jeg have tjekket rismaltsirup ud.
Du får lige et lidt sent svar – måske du allerede har bagt kagen. Du kan sagtens komme fx flormelis i frostingen, men hvis du helt vil undgå sukker, så vil jeg anbefale at købe sukrin melis. Mht rismaltsirup, så kan det købes i helsekostbutikker eller Matas – du kan også bruge fx agavesirup :-)
Fantastisk kage! Tak for den opskrift.
Hvis der er andre, der som mig, har svært ved at finde rismaltsirup andre steder end på matas’ hjemmeside, så er agavesirup et glimrende alternativ :) Det fås i de fleste helsekostbutikker
Dejligt du kan lide kagen ;-)
Så har jeg bestilt Sunde Søde Sager fra The Food Club :)
Og glæder mig total til at komme ind i din nye eventyrlige kogebog, uhm :))
Ihhhh, hvor dejligt! Håber du bliver glad for den….
Hverken matas eller helskost i Viborg har rismaltsirup..
Hmm.. er det virkelig så specielt ??
Nå men de kunne da heldigvis skaffe det hjem, sagde de :)
Smagte nemlig din kage i dag ved 8888 :O)
og Mums den er bare super lækker, ren konfekt..
åh og uh den skal bare laves mega snart :)
Nyd livet og Go weekend.
Birgit
Det var da mystisk :-) Du kan købe det lige her: http://www.matas.dk/ris-malt-sirup-oe-330-gr
Du kan sagtens bruge andre typer af sirup, men det gode ved rismalt sirup er, at det er en blanding af komplekse kulhydrater, maltose og en smule glukose – det er fruktosefri og man behøver kun en lille smule for at opnå en dejlig sød smag.
Og dejligt du kunne lide kagen ;-)
Tak for link :)
Og ja “kunne lide” – uha, den er bare mega vild overlækker :))
Jeg vil gerne prøve at bruge rismaltsirup.
Hav en skøn weeekend og nyd det dejlige solskinsvejr.
Knus og hils Søren
Tak og i lige måde :-)
Hejsa, har først opdaget dig nu! ;-) har fødselsdag i weekenden og forældre og svigerforældre kommer på besøg, tænker din kage vil være super! jeg bliver nødt til at holde mig fra mælkeprodukter, hvad siger du til at jeg erstatter mascarponen med den hårde creme fra kokosmælk (som har stået på køl)?
Kh Henriette
Det kan du sikkert sagtens – jeg har ikke prøvet det… Det bliver selvfølgelig noget helt andet, men synes da bare du skal kaste dig ud i det.
I’m from Spain, and I’m in love with your recipies
Really, this chocolate cake looks amazing and can’t wait for taste this
You’re so big Ditte, thank you
Åh Åh.. så er her bagt chokoladebrownie :O)
Og hold da helt.. hvor den bare dufter.. såå goodt..
Dejen mindede mig næsten om kiksekagedej :O)
Nu skal den køle til imorgen.. (heldigt jeg skal på job nu for ellers.. mumme mums.. smage..
Og så skal den pyntes imorgen og derefter nydes som dessert :)))
Rigtig god påske.
Kh. Birgit
Chokoladebrownie kagen smagte vidunderlig og “drengene” guffede løs..
og som de meget enige sagde: “Uhm.. Dittes sunde søde kage,
tjae.. så kan vi godt lige snuppe et ekstra stykke :))
Alt blev guffet med smil og kærlige tanker :O)
Men den var godt nok temmelig svær at pynte.. pyha..
først var frostingen helt tyndt og vupti lidt efter var det mega tykt ??
men sikke en lækker kage, ren nydelse og stor fornøjelse til kaffen :)
Skal snart bages igen..
KH. Birgit og CO.
Dejligt kagen blev god… også selvom frostingen drillede :-) Ha’ en rigtig dejlig påske!
Hej
Den Clearspring organisation Rice malt syrup du linker til fra matas – ved du tilfældigvis om den er bedre at bruge end Skærtoftmølle øko maltsirup?? Altså ifht. sukkerindhold? Den sidst nævnte er nemlig lettere at få fat i.
Ps du skriver man også bare kan bruge en alm. lys sirup, men så er man vel oppe på et noget højere sukkerindhold?
Kh Louise