Min søde veninde Anne var så klog at anbefale mig en chokoladekage fra min favorit kogebog “Kager der smager”. Jeg har haft et godt øje til opskriften længe, men har bare aldrig kastet mig ud i det. Så da hun sagde god for den, måtte den bare afprøves.
Kagen kan sagtens bruges som en dessertkage, da der er trøffelmasse på toppen, men den kan også snildt bare spises når man lyster chokolade. Jeg har aldrig forstået, hvad folk mener når de siger, at en kage eller en dessert er lidt kvalm – det har jeg virkelig aldrig oplevet. Nogle kunne måske sige det om denne kage, men jeg kunne sagtens spise den direkte fra formen med en gaffel i den ene hånd og en liter mælk i den anden….. Her er opskriften og så kan I selv bedømme!
Chokoladetrøffelkage:
125 g. smør
3 dl. sukker
1 dl. kakao
2 tsk. vanillesukker
2 æg
2 dl. hvedemel
Trøffel:
150 g mørk chokolade
1,5 dl. piskefløde
1 spsk. smør
Smelt smørret i en gryde. Rør sukker, kakao og vanille i. Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst melet.
Fordel dejen i en springform eller tærteform – med løs kant.
Bag kagen ved 175 grader nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Kagen skal være blød i midten.
Hak chokoladen. Bring fløden og smør i kog under omrøring. Tag gryden fra varmen. Rør chokoladen i og lad den smelte. Hæld massen i en skål og sæt den i køleskabet i ca. 1 time.
Når kagen er kold smøres trøffelmassen udover og kagen skal stå koldt mindst 1 time før servering.
Kagen kan pyntes med pinjekerner, nødder, hvid chokolade eller bær.
Chokoladetrøffel til afkøling
Kagen er klar til ovnen!
Ta daaa, kagen er færdig og klar til at blive spist!
2 kommentarer
Hej. Hvor stor er den springform du har bagt kagen i? :)
20-22 cm