SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION!
Denne opskrift er en af mine absolutte favoritter – opskriften udviklede jeg til min bog “Low Carb fra The Food Club”, og den smager helt fantastisk godt (lige nu kan min bog købes med rabat på Saxo). Jeg har længe haft lyst til at lave kagen igen, så jeg kastede mig over den i går og det kom der en lille film ud af, som I kan se lige her:
{ RAW cashew cheesecake med vanilje & jordbær }
6- 8 personer
Denne lækre “cheesecake” er lavet på nødder, hvilket betyder den er mælkefri og også glutenfri. Kagen er nem at lave, men husk at lægge cashewnødderne i blød dagen før. Du kan tilsættes forskellige smage til kage, fx. lakrids, citronskal, rå kakao, frysetørrede bær eller kakaonibs.
Creme:
3,5 dl (ca. 200 g) usaltede cashewnødder – udblødte (lægges i blød i vand i ca. 12 timer)
5-6 tsk ris malt sirup, ahornsirup el. honning
1 dl kokosolie, smeltet
1/2 tsk ren vaniljepulver
1-2 spsk vand
saft fra ½ lime
Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder, mandler
eller valnødder
6 bløde medjool dadler uden sten
3 spsk alm. revet kokosmel
2 spsk kokosolie, smeltet
et nip salt
Pynt:
200 g friske jordbær
Skyl de udblødte cashewnødder i rent vand. Kom dem i en foodprocessor eller kraftig blender sammen med sirup, kokosolie, vaniljekorn, vand og limesaft. Kør det hele godt sammen i ca. 3-4 minutter. Hvis massen er for tyk og tør, så tilsæt mere vand. Smag cremen til.
Kom nødderne til bunden i en foodprocessor og blend indtil de er grofthakkede. Tilsæt dadler (uden sten), kokosmel, kokosolie og salt, og blend igen indtil massen er samlet og en smule klistret. Fordel massen i en springform (18 cm), beklædt med film, og tryk det godt sammen i formen – brug evt. en ske til at trykke bunden godt sammen. Fordel fyldet over bunden og stil/opbevar kagen på frost – tag den ud ca. 30 minutter før den skal serveres. Inden servering pyntes kagen med friske jordbær eller andre typer af bær.
{ RAW Cashew Cheesecake with vanilla & strawberries }
serves 6-8
CASHEW CREAM:
3,5 dl raw cashews (200g or 1 1/2 cups) soaked the night before
5-6 tsp rice malt syrup, honey or maple syrup
1 dl coconut oil, melted
1/2 tsp pure vanilla
1-2 tbsp water
juice from 1/2 lime
CRUST:
150g walnuts, almonds or hazelnuts (or a mix)
6 medjool dates, pitted
3 tbsp shredded/desiccated coconut
2 tbsp coconut oil, melted
a pinch of salt
TOPPING:
200g strawberries (or other berries/fruit)
Rinse the soaked cashews in clean water. Put them in a food processor or strong blender with syrup, coconut oil, vanilla, water and lime juice. Blend it all well together for about 3-4 minutes. If the cream is too thick and dry, then add more water. Taste the cream.
Blend the nuts for the crust in a food processor until they are coarsely chopped. Add dates, coconut, coconut oil and salt and blend again until it is proper mixed and a bit sticky. Pour the mixture into a cake pan (18 cm), covered with plastic wrap and press it firmly into the cake pan – if necessary use a spoon. Spread the cream over the crust and put the cake in the freezer – take it out of the freezer about 30 minutes before serving. Top the cake with fresh strawberries before serving.
*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.
15 kommentarer
Uhuu.. en raw lækker flot kage :))
Fed video – og så hyggeligt at kigge med :-)
så må jeg vist hellere også selv i gang.. Mums tænker jeg bare :))
TAK – god søndag til dig!
Fantastic! And i can read it now in English! Thank you! xxx Madhavi
Weeeeeee – fantastic :-)
Sikke en fin video! Jeg glæder mig til, at jeg forhåbentlig snart kan lave denne kage – mangler en foodprocessor. Kan du anbefale den, du har?
Tak for lækre opskrifter og billeder – det er en fornøjelse af følge dig! :-)
Tusind tak, Tine – og tak fordi du følger med. Jeg kan anbefale en Kenwood – den er rigtig god og stærk :-)
Tror du, man ville kunne lave bund og creme dagen før, den skal serveres? Ser virkelig lækker og fin ud :)
Du kan lave den lang tid før, for den skal nemlig bare opbevares på frys og tages ud ca. 30-60 min før servering :-)
Årh ja, selvfølgelig :)
I need to translate this recipe right noww!! looks amazing :)
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
The recipe is translated :-)
Den set super flot og lækker ud! Jeg kunne godt tænke mig at spørge om, hvor meget 3, 5 dl cashewnødder ca. svarer til i gram? ☺
Ca. 200 g
Hej Ditte.
Den fineste video, du her har lavet :-))
Jeg bliver så glad og i godt humør, de gange, jeg har set den!
Og kagen – UHM.
Rigtig god onsdag.
Kh Inger
Tusind tak, Inger – overvejer at lave kagen når du kommer på besøg i juli :-)