Alt imens mit arbejdsliv har været sat fuldstændig på stand by de sidste fire måneder, så arbejdede jeg heldigvis på nogle forskellige spændende projekter inden, som nu ser dagens lys…. Det har været lidt en hemmelighed, men nu er jeg så stolt og glad for at kunne præsentere jer for mit eget økologiske krydderi, som jeg har udviklet i samarbejde med Mill & Mortar, som efter min mening laver de bedste krydderier. Krydderiet hedder Cabbage Karma og består af en unik sammensætning af bla. orange-infuserede korianderfrø, sumak, fennikelfrø og citrontimian, og er perfekt til alle slags kål…. Både rå, stegt, grillet, bagt og fermenteret. Som I nok ved, så har grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken, og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.
{ Salat af grønkål med to slags æbler, 4 personer }
300 g grønkål
2 æbler
1 granatæble
Dressing:
4 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
skal fra 1 økologisk lime
1 tsk flydende honning
2 tsk Cabbage Karma
salt og peber
Rengør grønkål grundigt, og fjern stokkene. Hak kålet rigtig fint. Fjern kernehuset, og skær æblerne ud i tynde skiver. Bland grønkål og æbler. Frigør kernerne fra granatæblet, og kom dem i salaten.
Pisk ingredienserne til dressing rigtig godt sammen, og smag den til, så den både er sød og syrlig. Vend dressingen rigtig godt rundt salaten.
Tip! Skal salaten have lidt mere fylde? Hak nogle valnødder groft, og drys over salaten.
5 kommentarer
Hvor må det have været sjovt og spændende at udvikle. Det bliver en værtinde gave i den kommende tid
Det har været rigtig sjovt og jeg håber at få muligheden igen – krydderiet er nemlig perfekt som værtindegave :-) Kh Ditte
…..eller som advent gave til søn og svigerdatter……;O)
p.s. også lige en til mig selv…..
Genial plan ;-)
Superanvendeligt krydderi. Det løftede nogle kedelige rester af træt hvidkål og jordskokker samt spidskål (rød og hvid) og hjemmedyrket grønkål til en velsmagende vegetarisk sauté.