Min weekend blev tilbragt i et sommerhus langt væk fra København i selskab med gode venner og god mad, heriblandt hjemmebagte boller.
Disse boller er egentlig bare en ny udgave af mine elskede weekendboller tilsat en sjat valnødder, som var tilovers fra rødkålssalaten, der blev indtaget lørdag aften i selskab med et skønt stykke svin.
På trods af blæsten, sneg jeg mig ud og fik taget nogle billeder af morgenbollerne og omgivelserne i det fantastiske vinterlys.
Gæren opløses i vand sammen med honning. Rør salt, olie og hvedemel i. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Der må man prøve sig frem. Til sidst røres valnødderne i dejen.
Hvedemelet kan erstattes eller suppleres med grovere meltyper og evt. kerner. Sommerhuset kunne ikke tilbyde andet end almindeligt hvedemel, men de gled nu fint ned alligevel.
Dejen sættes på køl i min. 8 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at forme bollerne; Det bliver nemmere, hvis hænderne er fugtige af kold vand.
Inden bollerne sættes i ovnen dryppes en smule olie på hver bolle.
Bollerne kan sagtens sættes ind i en kold ovn og de bages ved 220 grader i ca. 20-25 min.
4 kommentarer
Boller (og mad generelt) smager jo ofte meget bedre når det nydes i det fri! Er vild med “natur” billedet med de fluffy blomster og den rødlige baggrund!
@Marian; Ja, du har ret i, at mad smager bedre udenfor eller med frosne kinder og fødder:-)
De ser lækre ud. Hvor mange boller fik du ud af den portion?
@Sofie; Der bliver ca. 8 boller ud af opskriften ;-)