Åh, findes der noget bedre end en nybagt cookie? Jeg er i hvert fald helt vild med cookies, og sidder lige nu på mit hjemmekontor, og drømmer om en sprød, nybagt cookie til min kaffe. Jeg har lavet en glutenfri udgave med mørk chokolade og kanel – helt perfekt til en grå og blæsende mandag.
{ Cookies med kanel og chokolade }
12 stk
100 g kokosolie, smeltet
1 æg
100 g kokossukker
100 g boghvedemel
50 g havregryn
1-2 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
100 g grofthakket mørk chokolade, gerne 85%
Rør kokosolie, æg og kokossukker godt sammen og tilsæt boghvedemel, havregryn, kanel og bagepulver, og rør det godt sammen. Rør tilsidst hakket chokolade i dejen. Lav små kugler af dejen og stil dem på en bageplade med bagepapir – lav god afstand mellem kagerne, da de flyder ud.
Bag dem ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Opbevares i en tætsluttet dåse.
*****************
Pssst: Vil du gerne spise flere grøntsager? Så er min kogebog “MIT GRØNNE KØKKEN“ måske noget for dig. I bogen finder du 80 velsmagende, vegetariske retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad. Fokus er grøntsager, velsmag og sundhed – der er noget for enhver smag i bogen, og opskrifterne er nemme at gå til.
9 kommentarer
Kan man bruge alm. hvedemel i stedet for boghvede, hvis man er ligeglad med om kagerne er glutenfri? Og er det så samme mængde?
Du kan nok ikke bytte melet ud 1:1, men prøv dig frem – boghvedemel giver en rigtig god smag til kagerne, så jeg vil bestemt anbefale at bruge det :-)
De ser rigtig lækre ud. Har dog ikke kokossukker og ved ikke hvor jeg kan købe det…? Så vil høre om man kan skifte det ud med alm. sukker?
Kh. Tine
Ja, helt sikkert – eller brun farin.
Hej.
Sidder her og læser i dine opskrifter, – og de kan virkelig få mundvandet til at løbe..
Men jeg kan ikke så godt tåle dadler, lever efter sådan nogle fodmaps-principper..
Er der noget, jeg kan erstatte dadler med? Figner, måske?
Hvor længe vil du skyde på at de kan holde sig i kagedåse? og tror du at dejen kan fryses ned?
De holder sig sprøde i en dåse i ca. en uge… jeg har ikke prøvet at fryse dejen, men ofte plejer man sagtens at kunne fryse cookie-dej ned :-)
Tusind tak for svar! Jeg vil glæde mig til at bage kagerne, så må vi bare se om de holder i kagedåsen til på lørdag, når jeg får gæster, eller om jeg bliver nødt til at bage en ny portion ;-)
Hej! Jeg kunne godt tænke mig at lave dem med raffineret sukker, men jeg har intet kokossukker, har du en god erstatning? .:)