Lige for tiden er der en smule langt imellem mine blogindlæg, men det er fordi jeg nyder sommeren. Jeg har ikke ferie, men det føles alligevel sådan med de lange lyse dage med masser af sol, varme, hvidvin og grillmad. Jeg er så heldig at have vandet lige ude foran min stue, så det bliver også til mindst en dukkert om dagen. Derudover har jeg travlt med min næste kogebog, som jeg helt sikkert snart laver et mere detaljeret indlæg omkring.
Til min grillmad hører selvfølgelig salater og her kommer to slags, som vil passe perfekt til et stykke grillet kød eller fisk.
Asparges m. spelt og spinat, 2 pers.:
200 g grønne asparges
1 spsk olivenolie
2 håndfulde frisk babyspinat
1/2 bdt purløg
1 dl perlespelt, kogt og afkølet
1 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
salt og peber
Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Steg asparges’ene i olie på en varm pande i et par minutter. Fordel babyspinat, hakket purløg og perlespelt på et fad og læg asparges’ene henover. Rør olie og eddike sammen og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og servér med det samme.
Blomkåls “couscous” med hyldeblomstdressing, 2 pers.:
1/4 blomkål
100 g tomater, jeg brugte gule cherrytomater
1/2 bdt radiser
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld brøndkarse
2 spsk olivenolie
1 spsk hyldeblomstsaft
1 spsk citronsaft
salt og peber
Riv små buketter af blomkålet på et rivejern, brug gerne den grove side. Halver tomaterne, og bland dem med blomkål. Skær radiserne i tynde skiver eller små tern – bland radiserne i salaten. Hak persillen groft og drys det over salaten sammen med brøndkarse. Rør olie, hyldeblomstsaft, citron, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten. Smag salaten til inden servering.
14 kommentarer
To dejlige sommersalater… de ser rigtig gode ud! Er helt vild med blomkål i retter, det er også super som erstatning til ris eller lign. :D
Hilsen fattig-bloggeren
Tak – jeg er også helt pjattet med blomkål!
Wauv… Rustikt, smukt og lækkert :)
Lækre sommer-salater som selvfølglig skal afprøves :)
Glæder mig vildt meget til at høre titlen på din nye kogebog :))
Hvornår forventes den at udkomme ???
Knus Birgit
Mange tak, Birgit. Min næste bog udkommer til næste år, forhåbentlig omkring februar/marts/april – titel og emne kommer der snart mere om på bloggen :-)
Uhm, det ser lækkert ud. Endnu engang mange tak for skøn inspiration.
Inger
Tusind tak, Inger :-)
Orv, de ser godt nok lækre ud. Asparges er en af mine storfarvoritetr, men jeg må da prøve blomkåls couscousen også. Hvor er den flotte grå stentøjs tallerken fra?
Mange tak – min tallerken er fra Wurtz keramik :-)
Uhm! De ser begge to rigtig lækre ud! Jeg elsker at lave salater og i højere grad at spise frugt og grønt frem for kartofler, ris og pasta! Jeg synes især perlespelt, couscous, bulgur osv er rigtig lækre i salat! Og, så synes jeg faktisk, det er svært at lave lækre, ikke tørre, salater med kål. Så begge disse opskrifter falder på et tørt sted. Jeg glæder mig til at prøve dem begge! :-)
Jeg er også vild med salater, især med kål og korn. Kan klart anbefale dig at prøve begge disse salater :-)
De salater ser enormt indbydende og lækre ud – jeg kan nemt forestille mig hvor gode de vil være til grillmad! Jeg vil have opskrifterne i baghovedet til næste gang der skal grilles! (-:
Du skal vide, at jeg finder stor, stor inspiration i dine lækre opskrifter – tak!
Tusind tak for din kommentar, Jullie – dejligt du læser med.
super god opskrift
TAK