BBQ-blomkål er det vildeste hit hos mig i øjeblikket – de smager så sindsygt godt! Jeg har testet dem på både veninder, mænd, i Go’Morgen DK og nu har de fundet vej her til bloggen – jeg håber I vil teste dem, så de også kan ende på jeres hitliste. Jeg vil påstå at BBQ-blomkål kan få enhver til at spise blomkål – de sprøde buketter minder nemlig om kylling. Jeg fandt inspiration til dem hos den veganske madblog, Hot For Food. Jeg har lavet min helt egen version, som jeg serverer med en cremet og lækker coleslaw. Jeg har også brugt de sprøde BBQ-blomkål til fyld i bløde majs-tacos, hvilket bestemt også kan anbefales.
{ BBQ-blomkål med coleslaw }
2-4 personer
600 g blomkål
1 ¼ dl vand
1 dl mælk (eller vand)
125 g fuldkornsrismel
salt og peber
1 tsk stødt chili
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk hvidløgspulver
BBQ-sauce:
1 ½ dl ketchup
2 tsk løgpulver
½ tsk havsalt
1 tsk røget paprika
1-2 spsk stærk chilisauce
3 spsk kokosolie
1 spsk æblecidereddike
Slaw:
200 g spidskål
3 gulerødder
3-4 spsk yoghurt
2 spsk mayo
1 spsk tahin
1 spsk lys miso
saft og skal fra ½ citron
salt
4 spsk mandler
Rens blomkålshovedet og skær det ud i små buketter. Pisk vand, mælk og rismel sammen i en skål og tilsæt derefter salt, peber, chili, spidskommen og hvidløgspulver. Vend blomkålsbuketterne i dejen og bank overskydende dej af på kanten af skålen. Fordel buketterne på 2 bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader, varmluft i 20 minutter.
Imens laves saucen; kom alle ingredienserne til bbq-saucen i en gryde og varm det op ved svag varme indtil det hele er smeltet sammen – smag evt. til med mere chili. Tag buketterne ud af ovnen og vend dem rundt i saucen – sørg for at alle buketterne er godt dækket af saucen. Læg dem tilbage på bagepladerne og bag dem igen ved 200 grader, varmluft i ca. 20-25 minutter– vend dem halvvejs. Blomkålsbuketterne skal helst være sprøde og mørkebrune i kanterne, så hold øje undervejs.
Snit hvidkål og gulerødderne fint og kom det hele i en skål. Rør yoghurt sammen med mayonnaise, tahin, miso og citronskal- og saft. Smag dressingen til med salt. Vend dressingen godt rundt i salaten og tilsæt hele mandler inden servering. Server de varme blomkålsbuketterne med coleslaw.
*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min nye bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny
10 kommentarer
Å ja det er bare godt! Bagt blomkål i alle afskygninger er dejligt og dette er rigtigt godt! Det hitter rigtigt stort i USA lige nu og næsten lige hjemkommet fra forlænget efterårsferie derovre, står det på min liste med amerikanske hits jeg skal have prøvet i eget køkken. I det hele taget er amerikanerne i nogle af de store byer begyndt at rykke mod en grønnere livstil. Så skønt at se og også inspirerende fordi amerikanerne på madfronten er verdensmestre i at finde på nye ting. Noget mindre godt, men det meget fantastisk.
Jeg elsker at du arbejder så hårdt på at lave nye og langt mere spændende vegetarretter. Da min ældste datter for nogle år siden var vegetar var det virkeligt et ret kedeligt udvalg af kogebøger og blogs man kunne lade sig inspirerer af. TAK.
Tak for din kommentar Marina – jeg rejser snart på ferie til USA og glæder mig til at få ny inspiration og spise en masse god mad :-)
Hvor lyder det bare lækkert! Det er helt sikkert en opskrift, jeg skal forsøge mig med :))
God idé – de smager super godt, så jeg er sikker på de vil falde i din smag.
Delish! I simply have to try this!
They are sooooooo good :-)
Jeg savner så meget en god blomkål suppe hvor man kan smage blomkålen og det ikke ender som noget blegfesent snask. Jeg er nemlig også en kæmpe blomkål og suppe fan.
Også mig – elsker blomkål :-)
Så fik jeg prøvet din opskrift og hold da op det smager da bare SÅ dejligt. Hvis man som jeg er glad for blomkålsgratin, så er det her en meget god og nem måde at få lækker blomkål, der minder om, på.
Jeg havde ikke rismel men brugte alm. hvedemel og det går osse sagtens.
Bbc-saucen er virkelig lækker til og kan også røres op med lidt græsk yoghurt til andet f.eks lavede jeg linsebøffer og der passer det godt til. Jeg synes dog ikke man behøver at komme mere end 2 spsk kokosolie i saucen.
Helt klart en favoritopskrift-tak for den !
Lige en opdatering på BBC-blomkål
Jeg fik nu prøvet opskriften med rismel- TA_DA ….og den går rent ind på 1. pladsen !
Venlig hilsen Janne