Ja, det var spørgsmålet, som rumsterede i mit hoved forleden dag. Skulle jeg bage eller gemme mine smagsløg og kalorieindtag til Tour The Big Apple, som snart står for døren. Jeg glæder mig til at komme til New York og spise mig igennem byen, men mens jeg tæller dagene, kan jeg ligeså godt bruge tiden fornuftigt og det involverer bagning.
Jeg havde tre brune banandrenge, som bare lå og ventede på at blive forenet med chokolade, kokos, smør og andre lækkerier. De fik deres vilje, så udover at have gjort dem en tjeneste, havde jeg også en meget glad og tilfreds mand.
Jeg vil vove den påstand, at dette er den ultimative banankage. Den er en smule fugtig pga. bananerne, men det betyder bare at den kan holde sig lækker i flere dage.
Opskriften har jeg fra bogen ” Kager der smager”, dog har jeg justeret den lidt!
BANANKAGE, 1 LILLE BRADEPANDE ELLER 8 MUFFINS:
3 ÆG
2 DL. SUKKER
2 TSK. VANILLESUKKER
70 G. SMØR
100 G. HVEDEMEL
25 G. KOKOSMEL
1 TSK. BAGEPULVER
2 BANANER
100 G. MØRK CHOKOLADE
PISK ÆG, SUKKER OG VANILLE. SMELT SMØRRET. BLAND MEL, KOKOSMEL OG BAGEPULVER OG VEND DET I ÆGGEMASSEN SAMMEN MED SMØRRET.
MOS BANANERNE OG VEND DEM I DEJEN. HAK CHOKOLADEN OG VEND DEM I.
BAG KAGEN VED 175 GRADER I CA. 30 MINUTTER.
6 kommentarer
Hej Ditte.
Jer er helt enig med dig – det er opskriften på den ultimative banankage. Jeg prøvede opskriften i går, og jeg fik bagt de lækreste bananmuffins.
Jeg har gennem tiderne bagt rigtig mange banakager/muffins med chokolade – men aldrig med kokosmel – uhm sikke en kombination. Det har jeg så prøvet nu, og jeg vil fremover bruge din gode opskrift. Tak for den!
Kh Inger
@Inger: Hvor er jeg glad for at høre, at du kunne lide opskriften, for jeg er nemlig helt vild med den. Det er bare en super lækker kage og ovenikøbet nem.
Uha det er en go kage…..jeg lavede den i lørdags..og mums den var lækker.
Bagte den i en rund form, Pyntede den med smeltet chokolade tilsat lidt smør og dryssede med valnødder og kokus…
Tak for en ny opskrift som bliver tilføjet til min samling.
Kh Jane
Mmm, det lyder sørme lækkert :-)
Hej Ditte.
Jeg ville bare lige fortælle dig, at jeg gang på gang vender tilbage til denne opskrift. Den er nem, og resultatet bliver altid super lækkert. De andre på mit studie spørger mig altid, om jeg ikke tager banankage med, fordi alle er så vilde med den.
Så tusind tak for en fin blog og en fantastisk opskrift :)
Hej Mia,
Hvor er det dejligt at høre – jeg er også helt vild med kagen. Den er nem og smager skøøøøønt ;-)