Disse banana-banditter aka bananmuffins blev skabt på en kagehungrende og trist regnfuld mandag.
Bananmuffins med chokolade & birkes, ca 8 stk.
1 moden banan
Ca. 75 g. mørk chokolade
120 g. smør
2 dl. sukker
1 spsk. blå birkes
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
1 dl. mælk
3 dl. mel
Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver, vanille, birkes, moset banan og hakket chokolade i. Pisk indtil det er en ensartet dej.
Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
5 kommentarer
Hejsa
Har lige lavet disse lækre muffins og må sige at de er lige til at spise :-)
Hvor er de bare gode, de kommer helt klart i min opskriftsbog, så de kan laves en anden god gang.
De bliver absolut ikke dårligere af at der er kommet mere chokolade i.
Men har dog et spørgsmål, hvad gør de blå birkes, siden de skal i?
Mvh
Tinna
Hej Tinna, dejligt du kunne lide dem. Jeg kommer birkes i af tre grunde: de smager godt, er flotte og så knaser de så dejligt :-)
Tak for rigtig god opskrift! Fik lavet disse, dog med sæsonens friske blåbær i stedet for chokolade. Det kan bestemt også anbefales. Må prøve med chokolade næste gang…
Vh Mette
Det lyder lækkert med blåbær – rigtig god ide :-)
Jeg bagte dem for første gang i dag, og de er lige så lækre som på billederne! Svampede, bløde (uden at være FOR bløde) indeni, og sprøde udenpå. Og så er jeg vild med smagen og de lille twist med birkes, som lige er prikken over i’et :-)