I går kom jeg hjem efter en uge i Marrakech – hovedet er fyldt med oplevelser og bagagen en smule tungere end da jeg rejste afsted. Som mange af jer sikkert ved, så har jeg afholdt en workshop med Anne Hjernøe i madlavning, fotografering og foodstyling. Vi havde en fuldstændig fantastisk uge med 16 søde kursister, og vi afholder en workshop igen d. 30.9 – 7.10, og der er kun få pladser tilbage – så hvis du gerne vil med, kan du læse mere om workshoppen her.
Mens vi var i Marrakech fik jeg sådan en lyst til at lave disse bagte gulerødder med rød dukkah så det er præcis hvad menuen står på hos mig i aften.
{ Bagte gulerødder med rød dukkah }
Tilbehør 4 personer
Gulerødder smager rigtig skønt når de bliver bagt – de får en mild og sød smag, som passer godt sammen med et spicy twist – derfor har jeg lavet en dukkah, og brugt nogle krydderier med masser af smag. Du kan eksperimentere med din egen dukkah og komme andre nødder, frø og krydderier i, og gøre den stærk, syrlig eller sød – alt efter smag og behag.
Ca. 16-20 små gulerødder
4 spsk olivenolie
havsalt
Rød dukkah:
2 tsk fennikelfrø
2 tsk hele spidskommen
75 g mandler
2 tsk sød paprika
2 tsk røget paprika
havsalt
Andet:
1 bdt friske koriander
Rens gulerødderne, og halvér dem. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag gulerødderne ved 200 grader i ca. 30 minutter. Gulerødderne må gerne blive gyldne og let sprøde.
Rist fennikelfrø og spidskommen på en varm, tør pande i et par minutter. Tag dem af, og kom mandlerne på panden. Rist nødderne, indtil de er gyldne kom dem i en minihakker med de øvrige ingredienser, og blend, indtil blandingen er fin. Smag dukkah’en til med salt og evt. en smule sukker.
Læg de bagte gulerødder på et stort fad, og drys med dukkah og og frisk koriander.
Tip! Denne opskrift giver mere dukkah, end der skal bruges til en portion bagte gulerødder. Opbevar resten i et glas, det kan holde sig længe og bruges til mange forskellige ting, fx supper, salater og sammen med brød og olie.