I går var jeg så heldig at være i GO’morgen Danmark og dele ud af min morgenmadsglæde. Jeg lavede nem morgenmad til at tage med på farten; myslibarer, køleskabsgrød og baconmuffins med ost, og det faldte bestemt i værternes smag. Opskriften på baconmuffins vil jeg naturligvis dele med jer lige her.
{ Baconmuffins med ost }10 stk.
Hvad stikker en lun muffin til morgenmad? Her er en salt version med sprød bacon og ost – jeg garanterer de er et hit på morgenbordet.
1 æg
2,5 dl mælk
50 g olivenolie
150 g hvedemel
100 g fuldkornsspelt
groft havsalt
2 tsk bagepulver
sort peber
200 g bacontern, sprødstegt
50 g hård, salt ost, f.eks. parmesan
frisk purløg
Rør æg, mælk og olie sammen i en skål. Rør mel, salt, bagepulver og peber sammen i en anden skål. Rør de våde og de tørre ingredienser sammen med en ske indtil dejen er ensartet og glat. Rør sprøde bacontern, revet ost og en smule finthakket purløg i dejen.
Fordel dejen i muffinforme af papir og bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 18-20 minutter.
5 kommentarer
Nu får jeg jo lyst til snart at invitere på brunch … !
– Kan man mon se klippet et sted? Er sikker og vis på at du gør dig godt som linselus ;-)
Har ikke kunne finde klippet, medmindre du har adgang til TV2Play :-)
Lækre baconmuffins, som helt sikker vil være et hit her i huset. Tænker, jeg også vil bruge dem i madpakken sammen med en let salat :-)
Nøj, hvor ville jeg gerne ha set dig i GO’ morgen Danmark, men har hørt fra mange, du gjorde det SÅ godt :-))
Rigtig god weekend.
God idé at bruge dem til en salat – god weekend til dig, Inger :-)
Hejsa
Kan man fryse dem?
Hilsen Maria