Skal vi ikke aftale, at 2018 kommer til at stå i grøntsagernes tegn? Det stemmer jeg i hvert fald for! Som I sikkert har luret, så lever jeg vegetarisk/vegansk meget af tiden, og grøntsager har altid været omdrejningspunktet i mit køkken og jeg definerer mine måltider ud fra grøntsager i stedet for kød – jeg er fascineret af alle aspekter af det grønne univers – lige fra de smukke farver, former, smage og dufte til konsistens og alsidighed. Planter og grøntsager er bare sjovere at arbejde med, hvis du spørger mig… Hvis du har et mål om at spise en smule flere grøntsager og måske spise vegetarisk et par gange om ugen, men mangler inspiration til at komme igang, så kan jeg anbefale at kigge nærmere på mine bøger; VEGETAR og SALATSNEDKER, som er fyldt med lækre opskrifter og masser inspiration til grønne måltider.
Klimabelastning, klimaaftryk og bæredygtighed er ord der bliver brugt i flæng, og når man snakker om disse begreber, synes jeg ikke man kan komme udenom at tale om kød vs. grøntsager. I disse år bevæger en grøn bølge sig ind over Danmark med stadig større styrke i takt med det øgede fokus på at spise mindre kød af hensyn til både egen sundhed, dyrevelfærd og planetens klima.
Det kan undre mig, hvorfor det er så pokkers svært for os danskere at spise og bruge grøntsager i vores daglige madlavning, men ordet ’vegetar’ har desværre stadig en klang af linser, tofu og rødbedebøffer krydret med lilla hippetørklæder og fodformede sko. Det er selvfølgelig en lidt firkantet opfattelse, men for mange spiller kødet stadig hovedrollen i måltidet. Jeg håber, at jeg igennem mine bøger og her på bloggen kan appellere til selv det mest kødelskende hjerte og hjælpe med at få øjnene op for hvor delikat, velsmagende og mættende en vegetarisk og plantebaseret kost kan være.
Jeg tror mange synes det virker en smule uoverskueligt at spise en vegetarisk kost, men bare rolig….. det er slet ikke så svært at spise vegetarisk, og alle opskrifterne i mine bøger er nemme at gå til, uanset om du er inkarneret vegetar eller blot nysgerrig på det grønne univers. Hvis du gerne vil begynde at spise mere grønt, så er mit råd at starte med fx. en dag om ugen eller et måltid om dagen og efterhånden trappe op – pas på ikke at gabe over for meget, så det i stedet for en succesoplevelse ender med en fiasko.
I løbet af januar vil jeg dele ud af mine gode råd til at spise mere grønt og dele masser af lækre vegetariske opskrifter – håber I vil læse med.
6 kommentarer
Jeg stemmer i, Ditte!
Selvom jeg spiser forholdsvist mange grøntsager og ikke har så svært ved at lade dem tage hovedrollen på min tallerken,
så tager jeg mig selv i ofte at tænke på kødet først. Tror det er en mangeårig vane – en vanetænkning som skal brydes.
For jeg er fuldstændig enig med dig i at grøntsager er så meget sjovere at arbejde med i køkkenet. At de så oveni er langt billigere er en sidegevinst.
Glæder mig til at læse med, og blive endnu mere inspireret.
Godt grøntsags-nytår til dig,
La Cucina NADA
Tak for din søde kommentar – dejligt du læser med…. Du har helt ret i, at det for mange (inkl. mig selv) er en vane at have kødet i fokus og glemme grøntsagerne :-) Men jeg håber jeg kan give ny inspiration til de grønne retter, så vi alle kan blive vilde med at spise grøntsager! Godt nytår til dig – KH Ditte
Hej Ditte.
Jeg synes det er en forrygende idé. Talte lige med gemalen om at det er det vi skal satse på i det kommende år. Grøntsager. Så det vil passe mig rigtig fint.
Alt godt til alle i det nye år
Marianne
Hej Marianne, Det lyder dejligt – håber du vil læse med i løbet af januar :-) Kh Ditte
Glæder mig såååå mega meget.. til at følge dig i år 2018 :)
Tusind tak :-)