Disse små hindbærkys er både delikate og ret nuttede! Mit mål var dog at lave bolchestribede kyskager, men hindbærsaften falmede desværre lidt i ovnen. Håber man kan fornemme mine intentioner med de små kys.
Sukker og æggehvider piskes stive og skinnende. Der skal altså piskes en del før marengsmassen har den rette konsistens og udseende. Hindbærsaft eller andet farve tilsættes til sidst og vendes forsigtigt rundt i massen. Herefter fyldes det i en sprøjtepose og der laves små marengskys på en bageplade. Kyssene skal bage i ca. 1,5 time ved 100 grader og skulle gerne ende med at have en dejlig tyggegummi-agtig masse indeni og total sprødt ydre. I stedet for hindbærsaft kan der tilsættes chokolade og mandler, hvilket også er en vidunderlig kombination.
28 kommentarer
they look delicious with that filling
Thank you Beti!
Førstegangsbesøgende i the Food Club og jeg har allerede lavet en indkøbsliste til i eftermiddag. Disse er jeg sikker Arvingen vil elske :D
Det er ligeledes min første gang på din blog, men er allerede afhængig. Skal have kage med på arbejde i morgen og har allerede valgt et par lækre ud fra din blog. Glæder mig til at følge din blog fremover. Jeg er bestemt en ny fast læser :)
Hej Maiken; Tusind tak for din kommentar – fedt du kan lide min blog og bliv endelig hængende. :-)
Til mit bryllup havde jeg lavet en buffet med forskellige slags marengs. En af varianterne var med frysetørret hindbær, de havde ikke fine striber, men smagen trådte tydeligt frem.
@Ida; Tak for tippet med frysetørrede hindbær.. Ikke en dårlig idé :-)
Nøj, tænk at noget så simpelt kan blive så fint :)
@Anne Mette; Ja, vildt nok at æg og sukker kan trylle sig om til små magiske kager :-)
This looks so delicious! You might have gained another follower :)
Love, Megan
clothingparade.blogspot.com
Hej Ditte.
Jeg er som flere også lige blevet ny læser herinde, da jeg så Emily havde skrevet om din blog. Jeg er blevet intet mindre end total forelsket i din spændende, kreative og meget meget smukke blog!
Glæder mig til at følge den
Hej Signe; Sikke da en dejlig besked – tak for de søde ord!
@Megan; Glad you like it – see you around :-)
@Hersom; Håber arvingen sætter pris på kagerne :-)
Glæder mig helt vildt til at afprøve denne lækre opskrift!!!!
Hvordan får man saften fra hindbærene?
@Kagemusen; Jeg brugte frosne hindbær, som afgiver en del lyserød saft når de er optøet. Jeg pressede dem gennem en lille sigte, så jeg slap for “hindbær-kødet”.
Hej de ser super lækre ud! Mig og min veninde skal lave dem på søndag glæder mig at smage dem ;)!
Kig gerne forbi min blog: http://lupperny.blogspot.com/
Hilsen Emma ;)
Hej Emma; De er også super lækre, så glæd dig til at smage dem på søndag :-)
Jeg forstår det simpelthen ikke :( har fulgt den meget simple opskrift, og pisket og pisket og pisket med en el pisker. Men de bliver alligevel bare små tynde klatter på bagepladen???
@Susan; det er da mystisk! Men der skal piskes længe.. Ca. 10 minutter på fuld skrue, men det lyder til du har prøvet det. Det skulle gerne ende med at have konsistens som guf. :-)
Mine blev også små klistrede klatter, slet ikke sprøde. Men tror jeg kom for meget hindbærsaft i. Hvor meget tilsætter du??
@Sarah; Mystisk – mine blev så gode. Jeg kom meget lidt saft i, dvs. få dråber… Jeg har ofte lavet dem med lakrids og det er også lækkert. :-)
1tsk lakridspulver er også vildt godt at tilsætte!!
Ja jeg skal vist være mindre rundhåndet næste gang. Få dråber!! ;) Tak.
Det er første gang jeg besøger din blog, og bestemt ikke sidste :) jeg har lige sat en plade kys i ovnen og glæder mig til resultatet :) det var en nem og let tilgængelig opskrift jeg fandt her :) tak!
Fantastisk – håber de blev gode :-)
Hold da op. Har nu første plade i ovnen, men bare smagen af marengs-massen var fantastisk. Jeg glæder mig meget til at smage dem.
Og de skal bruges på denne – det kan kun blive godt:
http://www.hjemmet.dk/Mad/Nytarskage-med-citron-og-hindbar-Et-sodt-og-festlig-punktum/opskrift-738
Hej Ditte! Tak for nogle skønne opskrifter. Vil lave dine forskellige kyskager til vores søns barnedåb. Hvor længe kan de holde sig og opbevarer du dem bare i en lufttæt beholder så de holder sig sprøde eller hvordan? Mvh. Sanne