Aftensmaden stod i dag i kikærtens tegn, nærmere bestemt kikærtecurry; en fantastisk lille vinterret uden kød.
Currys kan laves på mange måder og med forskellige ingredienser og krydderier. Denne ret er forholdsvis simpel, så kan man selv udbygge opskriften; enten med kød, andre grøntsager eller flere krydderier. Jeg kan godt lide den stærk og krydret, men currys kan sagtens være milde og runde i smagen. Jeg synes på ingen måder retten mangler kød, men en anelse kylling ville ikke være dårligt.
Hak løg og hvidløg fint og svits dem i en smule olie. Tilsæt tørret chili, spidskommen, gurkemeje og garam masala efter smag og rør det hele godt rundt. Kom små tern af kartofler ned i gryden sammen med små buketter blomkål og æbletern. Rør det sammen og tilsæt kokosmælk og evt. en smule vand. Lad det simre i ca. 30 minutter og tilsæt herefter kikærterne og lad det simre yderligere 10 minutter. Smag til med salt, sukker og masser af limesaft. Hvis retten bliver for tyk, så tilsæt mere vand eller kokosmælk; jeg foretrækker at den ikke bliver for tør.
Retten kan serveres med ris eller bare med lidt brød til. Da der er kartofler og kikærter i retten, behøver den ikke det vilde tilbehør, da den mætter godt. Alternativt kan der kommes linser i retten, så den bliver endnu mere fyldig. Jeg serverede dog både ris, kogt med kardemommekapsler, og naanbrød med et drys spidskommen til. Og selvfølgelig masser af friske krydderurter, samt en klat god yoghurt til… og en kold øl! Så er måltidet fuldendt.
Hvis der skulle ske at være rester tilbage, smager den også fortrinligt dagen efter.
22 kommentarer
Uhmn jeg er vild med curries – især de indiske og thailandske, der bestemt forstår at lave fantastisk vegetarmad! Hold fast du tager de mest fantastiske billeder af dit mad!
Godt nytår!
M
Hej Ditte!
Jeg har lige opdaget din blog via blog-land.dk. Jeg er altid på jagt efter nye madblogs, og din ser lovende ud. Dine billeder er supergode og designet på bloggen er dejlig overskueligt. Glæder mig til at følge dig i fremtiden og prøve masser af nye opskrifter.
@Marian; Tak for din kommentar – det er nu dejligt med vegetarmad engang imellem og især i currys mangler man slet ikke kød! Rigtig godt nytår.
@Stinne; Tusind tak for din kommentar – dejligt du vil følge med og kan lide hvad du ser.
Ihh, bedste vegetarret jeg har smagt til dato…smukke billeder, du har fået dig en ny fan :)
@Solveig; Dejligt du kunne lide den og fantastisk med en ny fan!
Hej Ditte!
Jeg har lige opdaget din blog for nogle dage siden, og det hele ser bare så super lækkert ud. Synes at det er svært at finde gode madblogs, hvor opskrifter og billeder også stemmer overens med hinanden, da jeg tit har oplevet at retterne slet ikke ligner noget i nærheden af det billede, som er vedlagt ved opskriften. MEN din madblog er bare lige sagen! Det ser super delikat ud, og så er billederne også bare super gode, så man virkelig får lyst til at kaste sig ud i madlavningen. Ros til dig for din fine blog!
Og nu til et spørgsmål: hvor mange personer er denne opskrift til? Er det til en enkelt person?
Glæder mig til at følge dig!
Hej Emilie; Tusind tak for din kommentar og al din ros. Dejligt du kan lide min blog. Denne opskrift er til 2-3 personer, dvs. den mættede to personer til aftensmad og så havde jeg rester med til frokost næste dag :-)
Super lækker opskrift – har lavet den to gange nu: En med kylling og en uden – limen gør noget helt fantastisk for retten og så er det slet ikke en særlig “blomkålsagtigt” ret – super! :) Og ros til blokken generelt: lækkert med lækkert på!
Marie; tak for din kommentar. Dejligt du kunne lide retten :-)
Jeg tænkte på om man kan fryse retten?? Er der noget man skal vente med at tilsætte til opvarmning??
Jeg har ikke prøvet at fryse retten :-)
Hej Ditte,
Jeg står og skal lave denne ret til 11 mennesker og har aldrig lavet den før (ja, lidt en udfordring). Er nu i tvivl om, hvor meget af de forskellige krydderier (karry, spidskommen, garam masala) der skal i. Hvor meget puttede du cirka i?
Ellers, tak for en god blog :)
Vil blot give Ulla ret med hensyn til din opskrift.
Finder det ret ubrugelig at din opskrift ikke angiver mængder.
Opskriften angiver mængder, og som jeg skriver, så skal man blot bruge den mængde af krydderier, som man finder passende :-) Jeg bruger normalt 1 tsk gurkemeje, 1/2 tsk chili, 1 tsk garam masala og spidskommen…..
Jeg lavede denne ret til min lillesøster, der hverken bryder sig om kikærter eller blomkål eller er vegetar som jeg selv, og hun ELSKER den. Ligeså gør jeg. Den holder fantastisk godt i køleskabet, og kikærterne bliver kun lækrere efter et par dage. Frisk grønkål passer forresten fantastisk til retten. Tak for lækker opskrift.
Juhuuuuuu – dejligt at høre :-)
Ser vildt lækkert ud!!! Hvor mange portioner giver opskriften? :)
Den er rigtig god :-) Portionen rækker til 2 personer (evt. en lille rest til dagen efter, hvor den smager endnu bedre)
Hej Ditte, jeg er faldet over din indbydende ret. :) Vil det gøre nogen skade hvis blomkål, kartofler og æble bliver hakket fint/blendet? Jeg har en lettere kræsen kæreste, som ikke er god til kogte grøntsager…
Det kan du helt sikkert gøre – god idé :-)
Jeg har lavet din lækre opskrift på Curry flere gange, og i aften er det blevet tid igen! Jeg synes dog aldrig jeg rammer rigtig plet med mængden af krydderier. Har du nogle cirka mål på mængden af garam masala, spidskommen, tørret chili og gurkemeje? Det ville være til en stor hjælp! Bedste hilsner, Ingrid