Som jeg tidligere har skrevet, er jeg altid på jagt efter den perfekte cookie… Men nu er jagten slut, for den er hermed fundet! Jeg har tidligere forsøgt med hvide cookies, sorte cookies, peanut cookies og chocolate chip cookies, men ingen af dem stikker mit nyeste cookie-fund, som jeg har fundet inspiration til her.
Cookies med chokolade & peanutbutter, 22 stk.
100 g smør
100 g creamy peanutbutter
150 g sukker
150 g brun farin
2 æg
300 g mel
2 tsk bagepulver
75 g mørk chokolade
3 spsk saltede peanuts
Kom smør og peanutbutter i en gryde og smelt det sammen ved lav varme. Kom sukker og brun farin i en skål, tilsæt smørblandingen og pisk det sammen – tilsæt æggene og pisk igen. Kom mel og bagepulver i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt til sidst grofthakkede peanuts og chokolade. Form små bolde, på størrelse med golfbolde, og sæt dem på en bageplade.
Bages ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
36 kommentarer
Dem MÅ jeg bare prøve! Jeg “lider”af en udtalt peanutbutter addiction og denne kombo lyder uimodståelig!
Har ovenikøbet fundet “Homemade” stemplet til cookies her i Luxembourg hvor jeg bor – tror du jeg kan bruge det eller bli’r de for flade så?
Hej Susanne, jeg tror godt, at du kan give dem et let tryk med dit stempel, uden at de bliver for flade. Ellers må du prøve med og uden :-) God fornøjelse med bagningen – de er helt fantastiske.
Hej
De lyder virkelig gode, hvilken peanut butter køber du?
Hej, enten laver jeg den selv, men lige i øjeblikket har jeg en biodynamisk udgave, som kun indeholder jordnødder og salt. Jeg bryder mig ikke om peanutbutter med sukker i, men det er jo en smagssag :-)
Lyder lækkert, hvordan laver du den selv?
Kom saltede, ristede jordnødder i en minihakker eller lign. og blend i laaaaang tid indtil man opnår den ønskede konsistens. Jordnøddesmørret kan smages til med salt eller sukker og kommes på glas og overbevares i køkkenskabet :-)
Elsker bare cookies :)
De lyder super lækre, dem vil jeg helt klart selv prøve kræfter med :)
Hvis du elsker cookies, så er denne opskrift et must!
It looks lovely down here. It’s a shame I can’t understand danish ! The pictures are lovely anyway : )
Thanks :-)
Hej Ditte. Jeg bagte cookies efter din opskrift i eftermiddag, de er super lækre, så her er cookie jagten også slut. De vil blive bagt igen og igen her i huset. Tak for opskriften og flotte billeder.
Hej Inger, hvor er det super sejt, at du får testet mine opskrifter :-) Rigtig god weekend!
Kære Ditte,
Den sidste portion cookies er i ovnen, og den første portion smager himmelsk!!! Tak fordi du gjorde min dag god og rigtig held og lykke med kogebogprojektet.
Hej Hanne, Tusind tak – dejligt du kunne lide dem ;-)
Jeg er lidt mere skeptisk overfor opskriften, da mine cookies brændte på, trods overholdt bagetid. Jeg har altid bagt cookies ved omkring 175-180 grader, men fuldte din opskrift og brugte derfor 200 grader – kan det om muligt være grunden? Det skal dog også lige nævnes at jeg brugte crunchy peanutbutter, men jeg kan ikke rigtig se at det skulle spille den helt store rolle…
Det var da rigtig ærgerligt – jeg har bagt dem to gange ved 200 grader og de er blevet gode. Men ovne er jo så forskellige, så måske det kan være derfor…
Jeg har også efter lang tid endelig fundet den (i mine øjne) perfekte cookie! http://iheartcakes.wordpress.com/2012/06/25/best-cookie-ever-2/ – Men disse ser også rigtigt lækre ud – især når jeg ser de indeholder peanutbutter…
Lækkert – dine cookies ser super gode ud ;-) tak for opskriften!
Nu har jeg endelig fået bagt de her cookies, og det er bestemt ikke sidste gang. Wow, de smager godt. TAK for en fantastisk opskrift og ditto blog :)
Sejt – dejligt du kunne lide dem :-)
En lille hilsen fra en norsk leser.
Har nettopp bakt disse cookies’ene, og de er seriøst de beste jeg har smakt! Jeg skal ha de med på arbeide i morgen som en søt overraskelse til mine kollegaer, men jeg er spent på om det er noen igjen til i morgen etter at mannen og barna har kastet seg over dem…
Tusen takk for en fantastisk oppskrift! Den går rett inn i mitt oppskrifts-arkiv :)
Hej Ragnhild, tusind tak for din kommentar – dejligt du læser med og at dine cookies blev gode.
Så denne side for første gang idag………er ved at bage anden plade af disse vildt lækre cookie,-en super nem og god opskrift …TAK <3"
Hilsen Peter i Holstebro.
Fantastisk! Dejligt opskriften kunne bruges :-)
så er de i ovnen, dog med browniekage og hasselnødder i dejen også :–) venter i spænding – MUMS!
Lækre cookies, dog mangler jeg smagen af peanutbutter. Så jeg prøver at putte lidt mere i næste gang.
Kan man bruge crunchy peanut butter i stedet? Det er nemlig det jeg har hjemme.
JA! Helt sikkert :-)
Hej Ditte. Nu er de lækre cookies afprøvet og smagen er fantastisk! Men de er altså virkelig hårde – som i meget hårde og slet ikke chewy. Ved du hvad det kan skyldes?
Det lyder meget mystisk – mine bliver bløde… Måske dine har fået for længe i ovnen :-)
De fik 12 minutter i ovnen og blev taget ud, da de var gyldne, som på dine billeder. Jeg lavede dem ret små, måske det er derfor (fik ca. 50 stk. ud af din opskrift)?
Nej shiiiit – de er SÅÅÅÅ gode! Tak for den bedste opskrift! Mums :)
Jeg har desværre ingen smør i huset, men har en ekstrem bage trang.
kan der evt bruges olie?
Du må vist prøve dig frem – har kun bagt dem med smør ;-)
Helt fantastiske cookies! Har forsøgt et par andre opskrifter med peanutbutter med skuffende resultat, men disse her blev bare supergode. Og som bonus, så får de det helt rigtige krakelerede cookie-look, som mine gæster konstaterede ;-)
Elsker dem, havde dog ikke saltet peanuts så jeg valgte grofthakkede hasselnødder, uhhmmm det er lækkert. Jeg tilsatte også 100 gram 70 % chokolade i stedet for 75 gram :)