Er man ikke altid på jagt efter den perfekte cookie? Det er jeg i hvertfald og jeg synes faktisk at cookie-området er et komplekst område. Jeg har efterhånden lavet en del indlæg om cookies, men min favorit er til stadighed chokoladecookies fra Nigella Lawson.
Da jeg forleden dag surfede rundt på Foodgawker, faldt jeg over en cookieopskrift, som angiveligt skulle være fuldstændig fantastisk grundet en hemmelig ingrediens….majsstivelse!
I min iver kastede jeg mig over opskriften i håb om, at mine bønner var blevet hørt og jeg snart kunne sætte tænderne i den perfekte cookie, men så gik det desværre galt. Opskriften var med amerikansk mål, hvilket jeg forresten synes er noget fis, hvorfor ikke bruge gram i hele verden – det er så nemt.
Jeg gik igang med at omregne cups til gram og matematik har aldrig været min stærke side, så jeg brugte 100 g mel i stedet for 250 g, hvilket ikke undrede mig før jeg opdagede, at alle mine små cookies havde forvandlet sig til en kæmpe cookie i ovnen!
I en hurtig håndevending hev jeg kæmpe-cookien ud, hældte den tilbage i skålen og blandede det sidste mel i, formede dejen på ny og bagte dem endnu en gang.
Underligt nok blev de aldeles spiselige, så måske har jeg skabt en ny cookietrend. De ligner dog slet ikke dem jeg så på billederne i opskriften, så hvis nogen begiver sig ud i opskriften og ender med et super resultat, så meld lige tilbage.
Her er min danske version af opskriften på chocolate chip cookies:
160 g. smør
150 g. sukker
150 g. brun farin
1 æg
Salt
1 tsk. bagepulver
100 g. mørk chokolade
25 g. pistacienødder
2 tsk. majsstivelse
250 g. mel
Pisk blødt smør sammen med sukker og farin indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æg og pisk igen. Mel, bagepulver, salt og majsstivelse røres i dejen og til sidst kommes nødder og hakket chokolade i.
Dejen formes til små kugler (jeg fik 16 cookies ud af denne portion) og sættes på en bageplade med bagepapir. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 10 minutter eller indtil de er gyldne og let sprøde.
15 kommentarer
Jeg har verdens bedste opskrift på cookies der hedder… “verdens bedste cookies”… Opfindsomt:-). Den er gået i arv fra den søde kok/bager på mit arbejde der for 6-7 år bla forkælte os med friskbagt kage om torsdagen, til nu at være lavet af samtlige mødre med kage krise jeg kender og de laves af mig når jeg vil være 100% sikker på at få anerkendende nik mens endnu en cookie proppes i munden:-)… Deler den gerne med dig hvis ønskes?
Uhh Anja, altså hvis det er verdens bedste cookies, kan man jo ikke sige nej til sådan et tilbud :-) Så del endelig hvis du har lyst…
@Anja Vind Du må meget gerne dele opskriften med mig i hvert fald.. har været på jagt i lang tid
Anja, del gerne…..
Nominated your site for the Kreativ Blogger award, as well as the Sunshine Award… love your photography!
http://figandthewasp.wordpress.com/2012/05/01/kreativ-blogger-and-sunshine-award/
x the wasp
Thank you so much – i appriciate the award :-)
Nu vi alligevel er i gang med opskrifts-delingen, har jeg selv været på selv samme cookiejagt, og er endt med at lande på den her opskrift:
http://sesamsesam.com/post/14577603954/chewy-chocolate-chip-cookies
Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra Australian Women’s Weekly, men har tilføjet mine personlige ændringer. Den tilpassede opskrift er helt fantastisk og har uendeligt mange gange givet mig lækre, chewy cookies og masser af glade kage-modtagere.
I kan jo se på det, hvis det er (:
Kh
Luise / Sesam, Sesam
Hej Luise, tusind tak fordi du deler din cookieopskrift. Den vil jeg helt sikkert teste – tak :-)
Fantastisk fine bilder!
Tusind tak!
Fantastisk tusind tak!!!
Kan man undlade majsstivelse eller bytte den ud med noget andet?
Har nemlig alt det andet på lager :-)
Jeg har ikke prøvet at undlade det, men tænker du bare skal prøve at bage dem uden :-)
Tak :-) Prøver mig frem så.. håber ikke de bliver ‘slatne’..
Har i weekenden bagt dine cookies sammen med min store datter, de er super gode. Lette at lave. Pigerne på min datters cheerleaderhold elskede dem. muums